1. den: Odjezd z Brna v 7.30, cesta přes Hodonín do Skalice na Záhoří. Návštěva vinného sklepa firmy Masaryk (specialista na frankovku) s degustací vína. Pokračování v cestě po Malokarpatské vinařské oblasti do Trnavy. Návštěva, prohlídka a degustace v prestižní společnosti Mrva Stanko, která je řazena mezi tři nejlepší vinařství na Slovensku. Ubytování v Trnavě nebo okolí. Navečer možnost odjet do obce Slovenský Grob na tradiční husí hody (podmínka je min. 12 účastníků).
2. den: Po snídani odjezd do Bratislavy, okruh s průvodcem centrem města. Později návštěva Národního salónu vín Slovenské republiky. Degustace slovenských vín s přednáškou místního sommeliéra. Odpoledne přejezd do Jihoslovenské vinařské oblasti. Prohlídka a degustace ve vinném sklepě. Ubytování v hotelu v Dunajské Stredě nebo okolí. Navečer možnost návštěvy místních termálních lázní Thermalpark (otevřeno až do 21.00).
3. den: Po snídani přejezd do Nitranské vinařské oblasti. Návštěva vinařského družstva v Mojmírovcích – údajně nejlepšího producenta červených vín na Slovensku. Odpoledne exkurze a degustace ve vinařském podniku Víno Nitra. Ubytování v hotelu v Nitře. Možnost návštěvy termálních lázní Podhájska.
4. den: Po snídani cesta na západní Slovensko. Zde možnost poznání nových směrů ve slovenském vinařství – návštěva nového vinařského podniku v kaštieli Krakovany na Pováží poblíž Piešťan. Seznámení s novými trendy a degustace vín. Při cestě do Brna zastávka na vrcholu Bradlo u mohyly jednoho ze zakladatelů Československa – Milana Rastislava Štefánika. Příjezd do Brna kolem 19 hod.